divendres, 23 de gener del 2015

"Pinyonaires", el nou llibre de Josep Cot i Antoni Gimeno

El passat divendres 16 de gener a les 19.30h es va presentar el llibre "Pinyonaires" a la serradora de Can Carlons, al carrer Dr. Antoni Reig, 3 de Sant Feliu de Codines. Va presentar l'acte el geògraf i científic ambiental Martí Boada juntament amb Josep Cot i Antoni Gimeno, els autors d'aquest nou llibre i l'anterior "Oficis i jornals del bosc" que es va presentar l'abril de 2013.
El llibre està centrat en la feina dels pinyonaires en totes les seves vessants: recol·lecció de la pinya, transport i emmagatzematge, extracció del pinyó i la seva comercialització. També en totes les tasques necessàries en un bosc de pi pinyer per treure'n un bon rendiment: poda dels arbres i neteja del bosc. "Donada la importància que té el pinyó dins la nostra cultura mediterrània, ens ha semblat oportú ampliar el nostre treball amb diferents aspectes folklòrics que relacionen aquest producte amb la cultura popular: contes, dites, refranys, remeis casolans, receptes de cuina, tradicions...", asseguren els autors del llibre que han mantingut converses amb els que foren jornalers o treballadors del bosc al Vallès, Osona i les poblacions properes al Montseny.
Els autors del projecte són mestres de primària que durant molts anys han treballat al mateix centre i que han coincidit en aficions, una d'elles l'interès per el bosc, la història i les tradicions del país. Van iniciar el treball de recerca sobre antics oficis de bosc l'any 1982. D'aquí en sortiren diversos articles publicats en revistes locals i dues exposicions. L'any 2013 van publicar "Oficis i jornals del bosc".
Enllaços relacionats
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/01/2015 a les 12:24h



Fotografies relacionades:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada